Over mij

Geboren in 1962. Na de lagere school en het VWO heb ik werktuigbouwkunde gestudeerd in Delft. Vervolgens in militaire dienst als officier/studiebegeleider.

In 1988 ben ik gaan werken in de ICT-sector. Verschillende rollen vervuld: programmeur, ontwerper, intern projectleider, kwaliteitsmedewerker en consultant. De rode lijn: steeds vroeger in softwaretrajecten ingezet en steeds meer betrokken op klanten en de interactie tussen mensen.

In die tijd ook een aantal cursussen gevolgd, waarvan voor mij de belangrijkste was: APICS-CIRM, een amerikaans certificaat voor logistiek en bedrijfskunde.

Van 1997 tot 1999 ben ik manager geweest van een afdeling met software-ontwikkelaars. Aandacht gegeven aan structurering van processen, interne organisatie en ontwikkeling en welbevinden van medewerkers.

In september 1999 ben ik gestart met mijn eigen eenmans-onderneming, in eerste instantie als uitvoerder en adviseur in automatiseringstrajecten.

September 1999 was ook de start van een aantal opleidingen. De eerste daarvan is een Leergang Interventiekunde, waar ik in vijf intensieve weken veel over effectief functioneren, organisatie, strategie en beleid heb geleerd, maar vooral veel over mezelf en mijn functioneren. In deze leergang heb ik ook voor het eerst de basis van mijn huidige werk geformuleerd: alle mensen zijn de moeite waard.

Verder heb ik van 2001 tot 2004 een driejarige HBO-opleiding tot ervaringsgericht psycho-sociaal therapeut gevolgd. Wat ik hier vooral geleerd heb is om andere mensen te laten ontdekken wie ze zijn, wat ze doen en hoe ze willen omgaan met moeilijke en mooie dingen in hun leven.

In 2002 ben ik opgeleid tot NMI-mediator, en heb ik ontdekt dat mediation een krachtige en mooie manier is om conflicten werkelijk op te lossen.

Begin 2003 ben ik gestart met Concursio, mijn  praktijk voor psycho-sociale therapie, coaching en mediation.

In deze praktijk werk ik eraan dat mensen tot hun recht komen.